Čt listopadu 2 01:33 2017 v kategoriích Zprávy o produktech, Firemní zprávy

Nokian Tyres opět uspěla v nezávislých evropských testech zimních pneumatik

Výrobce prémiových pneumatik Nokian Tyres letos opět získal řadu vynikajících hodnocení v nezávislých testech zimních pneumatik, které uskutečnily evropské automobilové kluby a časopisy. Díky nepřetržitým inovacím, prémiové kvalitě a přísnému celoročnímu testování se Nokian Tyres stal spolehlivým partnerem řidičů, kteří jsou na svých cestách vystaveni nástrahám evropské zimy.

Nokian WR D4 je vynikající zimní pneumatika na sníh s velice nízkou spotřebou paliva

Německý autoklub ADAC v testu 16 zimních pneumatik od různých výrobců udělil pneumatice Nokian WR D4, rozměr 215/65 R16, sdílené druhé místo. O vysoké hodnocení této pneumatiky, vyrobené celosvětově nejseverněji umístěným výrobcem pneumatik Nokian Tyres, se zasloužily především vynikající přilnavost a výjimečný záběr na sněhu. ADAC rovněž vyzdvihl dobré jízdní vlastnosti na suchém povrchu a nízkou spotřebu paliva.

Zimní pneumatika Nokian WR D4

Italský časopis Al Volante testoval zimní pneumatiky u 6 různých prémiových značek a velice oblíbeného rozměru 205/55 R16. Pneumatika Nokian WR D4 byla oceněna pro své vyvážené vlastnosti a získala zlatou medaili za nízkou spotřebu paliva, stříbrnou medaili za chování na sněhu a stříbrnou medaili za vynikající brzdné vlastnosti na suché vozovce.

Také zimní pneumatika Nokian WR D4 získala velmi dobrá hodnocení v testech, které provedly rakouský automotoklub ÖAMTC a švýcarský automotoklub TCS u pneumatik s rozměrem 195/65 R15, určených pro menší vozidla. Jízda na zasněžených silnicích v neustále se měnícím středoevropském počasí je pro Nokian WR D4 doslova hračkou. Pneumatika vyniká svou přilnavostí díky speciální směsi pryže, moderním technologiím a dalším inovacím.

Ve Švédsku zvítězila pneumatika Nokian WR D4 v testech časopisu Teknikens Värld, který prověřoval zimní pneumatiky pro středoevropské podmínky, s rozměrem 205/60 R16. Podle časopisu má tato zimní pneumatika bez sebemenších pochyb vynikající vlastnosti pro suchý i mokrý povrch. Dosáhla rovněž nejlepšího výsledku v ovladatelnosti na sněhu.

Dokonce i celoroční pneumatika Nokian Weatherproof může zvládnout sníh

Nokian Weatherproof byla automobilovým časopisem Automobilismo označena jako nejlepší celoroční pneumatika pro letošní zimu. Časopis podrobil sedm celoročních pneumatik různým testům v suchých a mokrých podmínkách a samozřejmě také na sněhu. Pneumatika Nokian Weatherproof s rozměrem 225/45 R17 nejvíce zaujala díky svým stabilním reakcím a nízkému valivému odporu. Tyto vlastnosti a další získaly chválu hodnotitelů, kteří porovnávali vlastnosti této celoroční pneumatiky se spolehlivými zimními pneumatikami od různých výrobců. Pneumatika Nokian Weatherproof zajišťuje prvotřídní bezpečnost, maximální výkonnost a odolnost po celý rok. Dokazuje to také symbol sněhové vločky 3 PMSF, označující spolehlivé zimní pneumatiky. Pneumatika v sobě kombinuje stoprocentní bezpečnost v zimě s přesnými jízdními reakcemi a jízdní stabilitou letních pneumatik od Nokian Tyres.

Zimní pneumatika Nokian Weatherproof

Celoroční pneumatika Nokian Weatherproof dosáhla vynikajících výsledků také v Německu. Poté, co loni vyhrála první místo v testu ACE Lenkrad, ji časopis Auto Bild Allrad zařadil do srovnávacího testu osmi celoročních pneumatik pro vozidla typu SUV. Nokian Weatherproof s rozměrem 225/50 R17 se umístila na třetím místě a byla ohodnocena jako „dobrá“. Ze všech testovaných pneumatik měla nejlepší výsledky na sněhu a z tohoto hlediska byla dokonce srovnatelná se standardními zimními pneumatikami. Kromě toho byla vynikající na mokrých vozovkách a získala body za svou nízkou hlučnost.

Zimní a celoroční pneumatiky Nokian Tyres dosahují vynikajících výsledků také díky tomu, že jsou důkladně testovány ve městě Ivalo, nejseverněji umístěném testovacím centru ve Finsku. „Tady za polárním kruhem nám přírodní podmínky umožňují testovat zimní pneumatiky pět měsíců v roce. Teploty se pohybují hluboko pod bodem mrazu, na jaře dosahuje rozdíl mezi denními a nočními teplotami neuvěřitelných 40 stupňů Celsia. Takové přírodní podmínky nám umožňují provádět extrémní testování našich pneumatik a díky tomu můžeme nepřetržitě vylepšovat a zvyšovat jejich výkony,“ říká Matti Morri, vedoucí centra péče o zákazníky společnosti Nokian Tyres.

Více informací o úspěších v zimních testech:

Další informace:

Jaroslav Nálevka, PR manager McCann Prague, 00420 725 865 874, [email protected]

Zuzana Michalová, PR manager Nokian Tyres CE, 00420 603 578 866, [email protected]