FacebookInstagramLinkedInmenu-iconPinicon-playscroll-downsearchTwitterShapeYouTube
St březen 18 05:30 2020 v kategorii Firemní zprávy

SPOLEČNOST NOKIAN TYRES PŘIJALA OPATŘENÍ, KTERÁ SE TÝKAJÍ KORONAVIRU COVID-19

18. března 2020. Společnost Nokian Tyres přijala opatření, která mají za cíl zajistit kontinuitu podnikání.

Nokian Tyres a Vianor nepřetržitě sledují situaci ohledně viru COVID-19 a přijímají odpovídající opatření pro své zaměstnance, obchodní činnosti a své zákazníky. Naší prioritou je zajistit našim zaměstnancům zdraví a bezpečí a minimalizovat dopady na naše zákazníky. Zde je aktualizovaný přístup společnosti Nokian Tyres, jak řeší vzniklou situaci.

Nokian Tyres pečlivě sleduje aktuální informace od celosvětových zdravotnických organizací a řídí se pokyny vydanými vládami ve všech zemích, kde působí. Přijímáme veškerá opatření nezbytná k tomu, abychom zaručili bezpečnost našich zaměstnanců. Dočasně jsme pozastavili veškeré služební cesty a požádali naše zaměstnance, aby se neúčastnili osobních pracovních setkání. Ve většině zemí jsme ve všech pozicích, kde to je možné, zavedli práci na dálku. V Rusku se na tento postup připravujeme.

Společnost nařídila osobní karanténu všem zaměstnancům, kteří se nedávno vrátili z oblastí s vysokou mírou nákazy. Všichni zaměstnanci, kteří do takových oblastí vycestovali pracovně či soukromě, musí 14 dnů po svém návratu zůstat v domácí karanténě.

V okamžiku propuknutí nákazy v Číně jsme spustili náš celosvětový Business Continuity Program a podnikli jsme veškerá opatření, abychom zajistili bezpečnost zaměstnanců a doručení dodávek našim zákazníkům. Také jsme zakázali návštěvy v našich továrnách.

V současnosti není dodavatelský řetězec surovin pro Nokian Tyres vypuknutím nákazy koronaviru ovlivněn. Přijali jsme mimořádná opatření, abychom snížili riziko v dodavatelském řetězci. V tomto okamžiku fungují všichni naši dodavatelé surovin normálně. Nicméně očekáváme zpoždění v přepravě v důsledku plavebních omezení. Tato zpoždění nám však pokryjí naše bezpečnostní zásoby, takže neohrozí naši výrobu. Máme rovněž záložní dodavatele. Situaci aktivně sledujeme a průběžně aktualizujeme její stav.

Ve středu 18. března Nokian Tyres vstoupila do dvoutýdenního vyjednávání se zaměstnanci. Výsledkem jednání bude informace, zda někteří zaměstnanci, kteří pracují ve Finsku, dostanou dočasné neplacené volno. Důvodem k této aktivitě je klesající poptávka na evropském trhu s automobily a pneumatikami, která je způsobena vypuknutím choroby COVID-196. Společnost poskytne aktuální informace, jakmile jednání skončí.

Žádosti o další informace: Tarja Kuittinen, vedoucí firemní komunikace, tel. +358 10 401 7912