Čt února 11 02:24 2021 v kategoriích Zprávy o produktech, Firemní zprávy

Nokian Heavy Tyres opět slaví významný úspěch: celý rok bez jakéhokoliv pracovního úrazu vedoucího k pracovní neschopnosti. Díky týmové práci tak plní cíl nepřetržitě zlepšovat způsoby práce jak v současnosti, tak i do budoucna.

„Jedná se o mimořádně důležitý milník, kterého jsme společně dosáhli,“ chválí Marko Oksanen, výrobní inženýr v Nokian Heavy Tyres.

„Zvládnout celý rok bez úrazů, které by vedly k pracovní neschopnosti, bylo možné jen tak, že jsme řešili problémy a učili se jako tým – nikdo z nás by to sám nedokázal.“

Bezpečnost představuje jednu z našich klíčových hodnot. Cíl učinit ze společnosti Nokian Tyres co nejbezpečnější pracoviště stojí na dvou hlavních pilířích: osobní bezpečnosti a podpoře. Každý pracovník může ovlivnit míru bezpečnosti například užíváním vhodného vybavení a správných pracovních metod. Z hlediska podpory je nepřetržitě k dispozici pomoc a bezpečnostní pokyny. Tímto způsobem se dosahuje bezpečnosti společnými silami.

Výzvy jako priorita

Pro Oksanena je spolupráce mezi všemi pracovníky klíčem k vytvoření bezpečného pracovního prostředí.

„Musíme neustále přijímat výzvy pro sebe i ostatní. Čím blíž si jsou jednotliví pracovníci na různých pozicích a čím otevřenější je atmosféra, tím pravděpodobnější je skutečné zlepšení,“ zdůrazňuje Oksanen.

„Například pokud k něčemu málem dojde, mluvíme o tom jako tým a podrobně situaci rozebereme. Naším cílem je umožnit každému svobodně mluvit a vyjádřit svůj názor. Každý má své vlastní specifické znalosti o různých částech naší práce a pro učení se a rozvoj je důležité slyšet myšlenky z různých úhlů pohledu.“

Bezpečné oslavy na dálku během pandemie

„Kvůli pandemii COVID-19 nemůžeme slavit tak velkolepě, jak by si tato příležitost zasloužila. Rozhodně ale všechny aspekty, které tento úspěch umožnily, pořádně vyzdvihneme,“ raduje se Marko Oksanen.

Tvrdá práce bude pokračovat. Věříme, že bezpečnost je volba – a toto rozhodnutí se dělá den co den. Podle Oksanena vychází lepší výsledky z nepřetržitého zlepšování všech bezpečnostních prvků – den za dnem, rok za rokem.

„Zapojení a odhodlání každého z nás je velice důležité a my budeme dál tvrdě pracovat na rozvoji sebe samých. Proč bychom se nyní měli ve svém úsilí zastavovat?“

Stáhnout fotografie

Jaroslav Nálevka, PR manager McCann Prague, 00420 725 865 874,