Po ledna 16 12:33 2017 v kategoriích Zprávy o produktech, Firemní zprávy

Společnost Nokian Heavy Tyres představuje čtyři nové rozměry CT pneumatik, které efektivně a bezpečně zvládají i nejtěžší zemědělské náklady

Společnost Nokian Heavy Tyres uvedla na trh čtyři nové rozměry ve své řadě CT pneumatik. CT pneumatiky pro přípojná vozidla jsou vyvinuty pro extrémně vysoká zatížení a nejnáročnější zemědělské či smluvní práce. Pneumatiky řady CT jsou vhodné pro širokou škálu vozidel, vysoké zatížení a nerovný povrch. Představují také přední pneumatiky na trhu z hlediska životnosti, odolnosti vůči průpichům a průrazům a nízké hlučnosti.

Nokian CT

Pneumatika 650/55R26,5 CT byla vysoce hodnocena zákazníky již od okamžiku, kdy byla před třemi lety představena na veletrhu Agritechnica, a nyní se řada CT pneumatik rozšiřuje o čtyři nové rozměry.

„Hmotnost nákladů, které v současnosti přepravují zemědělské stroje, ať už na poli, nebo na silnici, je skutečně obrovská. Kromě zemědělských prací navíc zákazníci často poskytují širokou škálu smluvních služeb. Tradiční zemědělské pneumatiky nemusí být schopné zvládat takové extrémní podmínky užívání nebo pro takové situace nejsou příliš ekonomické, protože se rychle opotřebovávají a snadno se propíchnou,“ říká projektový manažer Tero Saari.

Dlouhá životnost

Jednou z výhod CT pneumatik je jejich vysoká odolnost. Běhoun má tloušťku 22 až 27 milimetrů, což je o 5 až 29 % více než u odpovídajících konkurenčních pneumatik. Silnější běhoun v kombinaci s odolnou směsí pryže prodlužuje životnost pneumatiky.

Pneumatiky CT mají tři ocelové pásy pod běhounem místo obvyklých dvou, které zvyšují jejich nosnost a stabilitu a chrání je před průpichy a průrazy. Silná stavba umožňuje CT pneumatikám unést výrazně vyšší zatížení než u běžných pneumatik, a to i v kamenitém terénu.

Kontaktní plocha CT pneumatik na tvrdém povrchu je o 10 % větší než u obdobných konkurenčních pneumatik na trhu, což znamená menší míru zhutňování půdy a větší stabilitu například při skládání nákladu. Větší kontaktní plocha a pevná stavba rovněž zvyšují komfort a bezpečnost na silnici, kde jsou těžké zemědělské cisterny a traktorové přívěsy vystavovány při průjezdu zatáčkou extrémním bočním silám. Větší kontaktní plocha rovněž znamená, že traktor se stejným výkonem může být použitý i pro těžší náklady.

Dezén má asymetrické uspořádání bloků pryže, které významně snižuje hlučnost pneumatiky. Navíc má velice dobré samočisticí schopnosti, protože zabraňuje kamínkům a půdě, aby se usazovaly v dezénových drážkách.

„Chtěli jsme pro zemědělce a smluvní poskytovatele zemědělských služeb vytvořit pneumatiku, která by byla tak spolehlivá a tak odolná, jak jen to je možné, a zároveň představovala nejekonomičtější volbu. Navíc jsme chtěli, aby byla co nejvíce univerzální, protože naši zákazníci se zabývají širokou škálou činností od zemědělství po zemní práce a vším mezi tím,“ dodává Saari.

Pneumatiky Nokian CT prokázaly svou mimořádnou efektivitu

Serge Contat je ředitelem společnosti S.E.T.A.R. Bibollet, která se zabývá zemědělstvím a smluvním poskytováním zemědělských služeb ve francouzských Alpách a vlastní 15 traktorů. Tamní region je hornatý a půda hodně vápenitá, takže jsou pneumatiky náchylnější k poškození. Traktory se užívají k přepravě těžkých nákladů krmiva, obilí a hnoje.

„Pneumatiky Nokian CT jsou extrémně stabilní i při vysokém zatížení. Přestože tu máme tvrdé podmínky a vápenitou půdu, ani jedna z našich CT pneumatik nebyla propíchnutá. Tady v Alpách je při skládání nákladu extrémně důležitá taky boční přilnavost a pneumatiky Nokian CT prokázaly svou mimořádnou efektivitu i v tomto ohledu,“ potvrzuje Contat.

Pneumatiky Nokian CT:

Nové rozměry (dostupné od ledna 2017):

560/60R22.5
600/50R22.5
600/55R26.5
600/60R30.5

Originální rozměr: 650/55R26.5

Fotografie pro média: www.nokiantyres.com/nokian_ct_photos

Video: https://youtu.be/pE_QNtZBcUk

Kontakt:

Pro více informací se prosím obraťte na:

Jaroslav Nálevka, PR manager McCann Prague, 00420 725 865 874, [email protected]