Čt října 17 12:38 2019 v kategoriích Zprávy o produktech, Firemní zprávy

Zimní řada Nokian Tyres: prémiové zimní pneumatiky vám pomohou zvládnout všechny povětrnostní podmínky

V současnosti jsou pro celou Evropu typické nečekané změny zimního počasí. Stále častěji se setkáváme se silným deštěm, který zvyšuje množství nebezpečné sněhové břečky, ale zároveň je obvyklá i jízda po suché vozovce. Aby celosvětově nejseverněji umístěný výrobce pneumatik překonal rozmary evropské zimy, nabízí řadu vysoce kvalitních zimních pneumatik, na které se můžete spolehnout. Nejnovějším členem řady zimních produktů Nokian Tyres je pro nadcházející zimní sezónu pneumatika Nokian WR Snowproof, která zajišťuje bezpečnou a pohodlnou jízdu.

Nokian WR Snowproof je nová prémiová zimní pneumatika vyrobená tak, aby poskytovala vyspělou bezpečnost v různorodých zimních podmínkách. Zajišťuje výjimečnou kombinaci prvotřídní přilnavosti s předvídatelnými a vyváženými jízdními reakcemi a uspokojuje tak potřeby řidičů jezdících ve středoevropských zimních podmínkách.

Nokian WR Snowproof zaručuje vynikající přilnavost jak na sněhu, tak sněhové břečce. Jedná se o vlastnost, kterou řidiči od svých pneumatik nejen očekávají, ale zároveň ji velice často potřebují. Spolehlivou přilnavost zajišťuje nový koncept Alpine Sense Grip. Jedinečná směs pryže Alpine Grip zase umožňuje maximální výkony pneumatiky v širokém rozpětí teplot – od mírných po studené zimní podmínky.

„U této ekologicky šetrné, prémiové zimní pneumatiky má každý dezénový blok a každá lamela svou specifickou funkci, aby jako celek zajišťovaly bezpečnou a pohodlnou jízdu. Jízdní reakce jsou vyvážené a snadno ovladatelné i v nečekaných podmínkách. Nová pneumatika Nokian WR Snowproof má velice nízký valivý odpor, který se promítá do nižší spotřeby paliva a menšího množství emisí,“ vysvětluje Martin Dražík, produktový manažer ve společnosti Nokian Tyres, Evropa.

Nová pneumatika je k dispozici v rychlostních kategoriích Q (160 km/h), T (190 km/h), H (210 km/h), V (240 km/h) a W (270 km/h) a její komplexní výběr rozměrů zahrnuje 55 produktů od 14 po 20 palců. Nová pneumatika Nokian WR Snowproof je pro spotřebitele dostupná od podzimu 2019.

Bezstarostná jízda na zimních vozovkách pro řidiče SUV vozů

Zimní pneumatika Nokian WR SUV 4 byla vyvinuta speciálně pro středoevropské řidiče SUV vozů tak, aby zajišťovala nejlepší možné výkony na sněhu, sněhové břečce a v silném dešti. Ať již se pohybujete po rychlé dálnici, v rušném městském provozu nebo na malebných alpských silnicích, reakce na pokyny řízení jsou přesné a předvídatelné jak na kluzkém, tak na hladkém povrchu. Tato prémiová pneumatika nabízí ideální kombinaci výkonů na sněhu, ovladatelnosti na mokru a suchu a zároveň odolnosti vůči vzniku aquaplaningu. V porovnání s pěti prémiovými konkurenty vynikla pneumatika Nokian WR SUV 4 v boční přilnavosti na sněhu a brzdných vlastnostech na sněhu a ledu.

„Univerzální zimní vlastnosti, vynikající ovladatelnost a specifická SUV stavba dělají z Nokian WR SUV 4 pneumatiku optimální pro středoevropské zimy,“ vysvětluje M. Dražík.

Pneumatika Nokian WR SUV 4 je dostupná v rychlostních kategoriích H (210 km/h), V (240 km/h) a W (270 km/h) a její komplexní řada zahrnuje 57 produktů od 16 do 21 palců.

Sportovní ovladatelnost, prvotřídní přilnavost na sněhu

Sportovní zimní pneumatika Nokian WR A4 optimálně kombinuje vysokovýkonnou ovladatelnost se spolehlivou zimní přilnavostí. Sportovním vozům zaručuje vyvážené jízdní vlastnosti v rychle se měnících povětrnostních podmínkách. Pneumatika Nokian WR A4 má asymetrický dezén, který umožňuje přesné a citlivé reakce na hladkých silnicích i vozovce pokryté sněhovou břečkou. Vynikající ovladatelnost a výkonnost ve všech zimních podmínkách je založena na několika inovacích. Pneumatika si i v okamžiku, kdy sněží, uchovává spolehlivou přilnavost jak na sněhu, tak na nebezpečné sněhové břečce. Na tuto pneumatiku se vždy můžete spolehnout, že vás bezpečně dopraví domů. Nokian WR A4 má extrémně nízký valivý odpor, větší úspory paliva a menší množství škodlivých emisí, než je tomu u tradičních konkurentů.

„Bezpečnostní vlastnosti pneumatiky Nokian WR A4, přeborníka na proměnlivé zimní počasí, byly vyladěné v arktických zimních podmínkách, ve vlastním testovacím centru společnosti Nokian Tyres, kterému se říká „Bílé peklo“ a nachází se v laponském městě Ivalo. Jedinečná metoda testování odolnosti vůči aquaplaningu na rozbředlém sněhu, která je k dispozici na naší testovací trati ve městě Nokia, nám umožnila posunout výkony pneumatiky na rozbředlém sněhu na novou úroveň. Příkladné jízdní vlastnosti na mokré a suché vozovce byly zdokonalovány na středoevropských testovacích tratích v Německu a ve Španělsku,“ popisuje M. Dražík.

Výběr rozměrů této prémiové zimní pneumatiky pro vysokovýkonná vozidla pokrývá průměry od 16 do 21 palců a rychlostní indexy od H (210 km/h) až po W (270 km/h). Komplexní řada zahrnuje rovněž rozměry pro elektrická vozidla, jako například pro model Tesla Model S.

Pneumatiky Nokian Weatherproof – celoroční jízda

Nokian Weatherproof představuje jednu z nejrozsáhlejších produktových řad na středoevropském trhu v segmentu celoročních pneumatik. Je určena pro řidiče, kteří kladou důraz na bezpečnost na sněhu a sněhové břečce, ale zároveň chtějí jezdit efektivně a lehce i v létě. Všechny rozměry mají symbol sněhové vločky (3PMSF), který prokazuje, že pneumatiky byly oficiálně schváleny pro užití v zimních podmínkách. Díky vysokovýkonné řadě zimních pneumatik Nokian Weatherproof je možné skoncovat s koloběhem výměn pneumatik, které obtěžují řidiče každé jaro a podzim. Revoluční koncept Nokian Tyres v sobě kloubí spolehlivou zimní bezpečnost s přesnou jízdní stabilitou a spolehlivou ovladatelností.

„V nedávno zveřejněném testu celoročních pneumatik, který uskutečnil německý automobilový klub ACE Lenkrad, byla pneumatika Nokian Weatherproof ohodnocena jako doporučená. ACE Lenkrad vyzdvihl u pneumatiky Nokian Weatherproof vysoké výkony v extrémních podmínkách na zasněžených silnicích. Produktová řada Nokian Weatherproof je bezpečná při nízkých teplotách a zaručuje efektivní přilnavost a přesné brzdění i na sněhu,“ říká Martin Dražík.

Využijte také vy výhod dlouhé životnosti běhounu díky přírodním olejům ve směsi pryže, které činí běhoun odolný vůči oděru. Takto odolný dezén zaručuje dobrý kilometrový výkon po mnoho sezón. Protože se pneumatika Nokian Weatherproof snadno odvaluje, spotřebujete menší množství paliva a vyprodukujete méně emisí CO2.

Nokian Tyres je odborníkem na všechny zimní podmínky

Nokian Tyres je nejseverněji umístěným výrobcem pneumatik. Proto je odborníkem na zimní pneumatiky do všech zimních podmínek. Od okamžiku, kdy společnost vynalezla celosvětově první zimní pneumatiky, uskutečnila četná vylepšení a technologické pokroky, aby mohla vždy zajistit všem řidičům bezpečnou a bezstarostnou jízdu.

Stáhnout fotografie

Jaroslav Nálevka, PR manager McCann Prague, 00420 725 865 874, [email protected]

Zuzana Seidl, PR manager Nokian Tyres CE, 00420 603 578 866, [email protected]

Twitter I YouTube I Facebook I LinkedIn I Instagram